2012 m. balandžio 16 d., pirmadienis

Moliūgų košė(s)

         Gal ir nelabai laikas moliūgui, nes jo sezonas kaip ir galutinai baigėsi prieš kelis mėnesius, tačiau aš katik sudorojau didžiulį moliūgą, kuris puikiai išsilaikė per rudenį, žiemą ir puse pavasario. Vos panešiau iš rūsio, 30kg tikrai svėrė. Supjausčiau didžiąją dalį smulkiais kubeliais, o kitą juostelėm ir viską užšaldžiau. Taip, taip puse šaldiklio dabar vien moliūgas, tai reikia pradėti mažinti jo kiekį ir daryti vietą LEDAAAMS.
         Pirma košė, kurią dariau yra tokia kreminė, bulvių ir moliūgo košė.


Produktai:
  • 5 bulvės
  • 3 saujos moliūgo kubelių
  • 40g grietinėlės
  • druska
  • rozmarinai
  • malta saldžioji paprika
  • česnakai
  • krapai
Gaminimas:
  1. Nuskusti bulves, supjaustyti ir užvirti.
  2. Praėjus pusei virimo laiko, sudėti moliūgo kubelius.
  3. Suberti prieskonius pagal skonį.
  4. Virti, kol visi produktai bus minkšti.
  5. Nupilti sultinį.
  6. Sutrinti viską kas liko į košę.
  7. Supilti grietinėlę ir užvirti.
        Antroji košė buvo su žirneliais ir žalumynais, todėl gavosi nekokios spalvos. Ir ji, na tokia vandeninga, nes mažai krakmolo ir nėra grietinėlės.


Produktai:
  • sauja šaldytų žirnelių
  • 6 saujos moliūgo kubelių
  • šaldyti žalumynai (pertažolės, krapai, česnako laiškai)
  • druska
  • maltas muskatas
  • bazilikas
  • malta saldžioji paprika
  • česnakas
Gaminimas:
  1. Sudėti moliūgo kubelius ir žirnelius į verdantį vandenį, po kelių minučių superti žalumynus.
  2. Sudėti prieskonius pagal skonį.
  3. Virti tol, kol viskas suminkštės, nupilti sultinį ir sutrinti į košę.
  4. Jei reikia, papildyti prieskoniais.
  5. Užvirti.
  6. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą