2012 m. gegužės 13 d., sekmadienis

Fetos pyragas su pomidorais

        Labas Graikija! Man patinka sveikintis su ta šalim, kurios patiekalą dariau. Beveik taip patinka, kaip ir gaminti. Receptas pagal kurį gaminau. Gaila nespėjau nufotografuoti, nes jis buvo toks skanus, kad puse pyrago dingo akimirksniu, taigi neliko ką fotografuoti.

Produktai:
  • 300g natūralaus jogurto
  • 230g fetos sūrio
  • 1 a.š. sodos
  • 3 kiaušiniai
  • 1 a.š. druskos
  • 1 a.š. cukraus
  • 300g miltų
  • Vyšniniai pomidorai
  • Prieskoniai (malta saldžioji paprika, pipirai, česnakas, žolelių mišinys)
Gaminimas:
  1. Pasiimti tris dubenėlius.
  2. Pirmame jogurtą sumaišyti su soda (labai užputoja, todėl geriau imti didesnį), druska, cukrumi ir prieskoniais.
  3. Antrame rupiai sutrinti šakute fetos sūrį (man gavosi smulkiai, nes pyrage nesimatė sūrio gabaliukų).
  4. Trečiame išplakti kiaušinius, kol neliks skysčio, o bus tik putos.
  5. Į kiaušinį sudėjau fetą (arba atvirkščiai), sumaišiau ir įdėjau jogurtą, vėl išmaišiau.
  6. Galiausiai subėriau miltus ir viską išplakiau mikseriu.
  7. Paruošiau skardą (čia jau individualiai nuo kiekvienos skardos priklauso kaip), sudėjau tešlą, įspaudžiau truputi pomidorus ir įdėjau kepti maždaug 45 minutes 180 laipsnių orkaitėje.

Skanaus!

1 komentaras: