2012 m. birželio 25 d., pirmadienis

Sraigės 2. Sugrįžimas

          Grįžtu su sraigėm. Neiškenčiau ir nuėjau dar prisirinkau dvigubai daugiau nei praeitą sykį, bet šiais metais jau tikrai tikrai viskas. Kai kurios net kiaušinius jau dėjo. Šį kartą sraigės gavosi ūkiškai, greitai ir ne jokių cackinimūsi. Pririnkau, palaikiau dvi paras, išvyriau, ištraukiau (kiautų nesaugojau, bet kaip visada būna - nesaugai, tai jie patys išlieka sveiki ir gerai išsiima), nupjausčiau ir išvyriau vėl. Visas procesas jau pačio gaminimo truko tik menkas 2 valandas + 3 valandos virimo.


         Va kokį nutikimą apturėjau ryte atėjus apžiūrėti, kaip gyvena (mat nusprendžiau, kad šį kartą laikysiu ne namie, o malkinėje). Vieną rytą visos "pabėgo", tačiau iš pačios malkinės neiššliaužė. Surinkau, iš 60 buvusių gavosi 65, matyt vietinių dar buvo. Kitą rytą vėl tas pats, tik jau du kibirai iš keturių atsidarę. Surinkau vėl, iš 65 liko 64. ieškojau visur, kad lygus skaičius būtų, bet niekur neradau, net vietinių kieme neradau.


        O iš pačių kojelių šį kartą dariau pipe doppia rigatura makaronus su sraigėmis.

Produktai:
  • 60 paruoštų sraigių kojelių
  • 5 saujos pipe doppia rigatura makaronų
  • 1 v.š. svogūnų miltelių
  • 0,5 a.š. česnako granulių
  • Druskos
  • Prieskoninių žolelių
Gaminimas:
  1. Išvirti makaronus ir nupilti vandenį.
  2. Paruoštas kojeles apkepti alyvuogių aliejuje, žoleles susmulkinti (naudojau kelis bazilikų lapelius, petražoles, pankolinę kinmėtę ir raudonėlį).
  3. Suberti žoleles ant sraigių, sumaišyti, padruskinti pagal skonį.
  4. Dėti makaronus, svogūną ir česnaką, išmaišyti, įpilti daugiau aliejaus, uždengti keptuvę dangčiu ir palikti pasitroškinti maždaug 7 minutes.

Skanaus.

2 komentarai: